Kuřecí řízky, mrkev a papriku nakrájíme na nudličky, cuketu podélně nařízneme a krájíme na kolečka.
Na pánvi (nejlépe wok) rozpálíme lžíci oleje, přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Po chvíli přidáme mrkev, trochu vody, sojovou omáčku a koření. Necháme 5 minut podusit, přidáme papriku, případně vodu, promícháme a opět necháme 5 minut dusit. Nakonec vložíme cuketu, bambusové výhonky, ocet a zázvor. Kdo má rád pikantnější, může dát hodně zázvoru. Ještě 5 minut podusíme.
Ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí mít stejnou teplotu). Následně přidáme…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny