Kuřecí řízky, mrkev a papriku nakrájíme na nudličky, cuketu podélně nařízneme a krájíme na kolečka.
Na pánvi (nejlépe wok) rozpálíme lžíci oleje, přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Po chvíli přidáme mrkev, trochu vody, sojovou omáčku a koření. Necháme 5 minut podusit, přidáme papriku, případně vodu, promícháme a opět necháme 5 minut dusit. Nakonec vložíme cuketu, bambusové výhonky, ocet a zázvor. Kdo má rád pikantnější, může dát hodně zázvoru. Ještě 5 minut podusíme.
Ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí mít stejnou teplotu). Následně přidáme…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka