Kuřecí řízky, mrkev a papriku nakrájíme na nudličky, cuketu podélně nařízneme a krájíme na kolečka.
Na pánvi (nejlépe wok) rozpálíme lžíci oleje, přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Po chvíli přidáme mrkev, trochu vody, sojovou omáčku a koření. Necháme 5 minut podusit, přidáme papriku, případně vodu, promícháme a opět necháme 5 minut dusit. Nakonec vložíme cuketu, bambusové výhonky, ocet a zázvor. Kdo má rád pikantnější, může dát hodně zázvoru. Ještě 5 minut podusíme.
Ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí mít stejnou teplotu). Následně přidáme…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku