Nejprve osmahneme nakrájenou cibulku, poté přidáme maso a dusíme cca 5 minut. Dále podlijeme vodou a přidáme nakrájenou zeleninu. Po cca 5–10 minutách, po změknutí zeleniny, přidáme sójovou omáčku (přiměřeně). Necháme chvilku dovařit a je hotovo.
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany