Cibulku osmahneme na pánvičce dozlatova a přidáme nakrájené kuřecí prsní řízky. Mícháme. Necháme chvíli podusit ve vlastní šťávě, ale kontrolujeme, aby se nám to nepřipálilo. Asi po 5 minutách zlehka osoíme, opepříme a přidáme kari koření. Přilijeme trochu horké vody a necháme tak 10 minut podusit (občas promícháme). Poté vložíme do pánve rajčata a papriku.
Maso nikdy nesmí být úplně pod vodou, necháváme vždy vody jen minimálně, tak do poloviny výšky masa, občas dolijeme, pokud je vody málo. Znovu necháme podusit asi 10 minut, občas promícháme. Zkusíme, jestli je maso měkké, pokud ne, necháme ještě dusit. Ochutnáme a dochutíme. Přidáme trochu smetany na vaření a zamícháme. Povaříme ještě 3 minuty a máme hotovo.
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy