
2.83
Nejprve osmahneme nakrájenou cibulku, poté přidáme maso a dusíme cca 5 minut. Dále podlijeme vodou a přidáme nakrájenou… více o Čína s rýží
Tofu nakrájíme na kostky, dáme do misky marinovat do sójové omáčky. Mrkev nakrájíme na 0,5 cm kostky, cibulku nadrobno.… více o Tofu s rýží
Čočku na 1 hodinu namočíme do vody, pak ji 15 minut vaříme, přidáme k ní rýži a zase 20 minut vaříme (doměkka). Na… více o Čočka s rýží
Drobenkové koláče patří hned po bábovkách mezi nejoblíbenější klasiku. Nejsou totiž moc pracné… Celý článek
Oblíbili jste si v restauracích stále častěji podávané plněné placky, jako je tortilla,… Celý článek
Léto a nažhavený gril k sobě neodmyslitelně patří, ale nad rozžhavenými uhlíky nemusíte opékat… Celý článek
Využijte první sladké plody léta a upečte z nich něco dobrého na víkend. Koláče a další… Celý článek
Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je… více o Francouzský plátek
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého… více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Připravíme si náplň… více o Meruňkové řezy s pudinkem
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme… více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Mouku dejte do mísy, podle potřeby přilijte vodu a vypracujte vláčné těsto. Vyválejte na velký, tenší plát, nakrájejte… více o Velmi levné taštičky
V osolené vodě si uvaříme květák. Vytáhneme a v téže vodě si uvaříme těstoviny. Slaninu a květák si nakrajíme na… více o Těstoviny zapečené s květákem a slaninou
Všechny suroviny dobře smícháme dohromady. Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče a pečeme na 180°C asi 35… více o Fofrperník
Na vále zpracujeme ze všech přísad těsto. Je hodně mastné a lepí se, proto se dobře vyvaluje mezi dvěma mikrotenovými… více o Skořicové hvězdičky
1. Tři lžíce olivového oleje rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a na malém až středním plameni ji deset minut pomalu… více o Cibulový koláč s houbami a rukolou
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu… více o „Paličkové" linecké cukroví
Listové těsto vyválíme na tloušťku kolem 2 mm. Vejce rozšleháme vidličkou a natřeme těsto z horní strany. Celou… více o Skořicoví šneci
I když jeho příprava není zrovna z rodu těch „hotovo za 15 minut“, přesto se čas věnovaný magické přeměně mouky a másla… více o Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.