Cibulku osmahneme na pánvičce dozlatova a přidáme nakrájené kuřecí prsní řízky. Mícháme. Necháme chvíli podusit ve vlastní šťávě, ale kontrolujeme, aby se nám to nepřipálilo. Asi po 5 minutách zlehka osoíme, opepříme a přidáme kari koření. Přilijeme trochu horké vody a necháme tak 10 minut podusit (občas promícháme). Poté vložíme do pánve rajčata a papriku.
Maso nikdy nesmí být úplně pod vodou, necháváme vždy vody jen minimálně, tak do poloviny výšky masa, občas dolijeme, pokud je vody málo. Znovu necháme podusit asi 10 minut, občas promícháme. Zkusíme, jestli je maso měkké, pokud ne, necháme ještě dusit. Ochutnáme a dochutíme. Přidáme trochu smetany na vaření a zamícháme. Povaříme ještě 3 minuty a máme hotovo.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka