g
fazolové lusky
nebo lusků cukrového hrášku - i mražené, hrst pražených solených oříšků kešu
1
plechovka
ananas
asi 230 g ovoce
4
lžíce
cukr krupice
raději hnědého
Postup přípravy receptu
Ve velké míse vhodné do mikrovlnky smícháme kečup, ocet, cukr, prolisovaný česnek, maso na kousky, nasekanou cibuli a papriky na velké kostičky. Vaříme nepřikryté na nejvyšší stupeň 8–10 minut. Přimícháme kostičky ananasu a lusky, vrátíme do mikrovlnky a vaříme ještě 3–5 minut, dokud není kuře zcela hotové. Necháme chvilku odstát a posypeme oříšky. Podáváme s rýží.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči