g
fazolové lusky
nebo lusků cukrového hrášku - i mražené, hrst pražených solených oříšků kešu
1
plechovka
ananas
asi 230 g ovoce
4
lžíce
cukr krupice
raději hnědého
Postup přípravy receptu
Ve velké míse vhodné do mikrovlnky smícháme kečup, ocet, cukr, prolisovaný česnek, maso na kousky, nasekanou cibuli a papriky na velké kostičky. Vaříme nepřikryté na nejvyšší stupeň 8–10 minut. Přimícháme kostičky ananasu a lusky, vrátíme do mikrovlnky a vaříme ještě 3–5 minut, dokud není kuře zcela hotové. Necháme chvilku odstát a posypeme oříšky. Podáváme s rýží.
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem
Na oleji orestujete na velké kusy nakrájený petržel a brambory. Přidáte nastrouhaný zázvor a najemno nasekaný česnek a…
více o Polévka z medvědího česneku