Čínské jarní závitky

2.6

hodnoceno: 5
Příprava: 45 minut
Porce: 7
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks vejce
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • 200
      g bílé zelí
    • sojová omáčka
    • 1
      ks paprika
    • 200
      g mleté maso
    • olej
    • 3
      lžíce jemná strouhanka
    • rýžový papír

Postup přípravy receptu

  • Z tohoto množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších.
  • Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do nastrouhaného obsahu přidáme mleté maso, lžičku soli, pepř dle chuti, vejce, lžičku solamylu a pár lžic strouhanky, aby těsto nebylo řídké, ale ani moc tuhé. Vše promícháme a zakápneme worcesterem a sójovou omáčkou. Necháme odpočinout cca 10 minut, aby maso do sebe vsáklo všechny chutě. Mezitím si vezmeme rýžový papír a z obou stran jej potřeme teplou vodou, aby změkl. Do změklého papíru vkládáme směs, kterou jsme si připravili a poté závitek srolujeme tak, aby nikde nezůstala díra.
  • Rozpálíme si pánev s olejem – cca 1,5 cm oleje a závitky smažíme na každé straně zhruba 6 minut dozlatova.
  • Podáváme jako předkrm nebo jako chuťovku.
Zařazení: Maso Chuťovky Mleté Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: