Z tohoto množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších.
Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do nastrouhaného obsahu přidáme mleté maso, lžičku soli, pepř dle chuti, vejce, lžičku solamylu a pár lžic strouhanky, aby těsto nebylo řídké, ale ani moc tuhé. Vše promícháme a zakápneme worcesterem a sójovou omáčkou. Necháme odpočinout cca 10 minut, aby maso do sebe vsáklo všechny chutě. Mezitím si vezmeme rýžový papír a z obou stran jej potřeme teplou vodou, aby změkl. Do změklého papíru vkládáme směs, kterou jsme si připravili a poté závitek srolujeme tak, aby nikde nezůstala díra.
Rozpálíme si pánev s olejem – cca 1,5 cm oleje a závitky smažíme na každé straně zhruba 6 minut dozlatova.
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)