Z tohoto množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších.
Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do nastrouhaného obsahu přidáme mleté maso, lžičku soli, pepř dle chuti, vejce, lžičku solamylu a pár lžic strouhanky, aby těsto nebylo řídké, ale ani moc tuhé. Vše promícháme a zakápneme worcesterem a sójovou omáčkou. Necháme odpočinout cca 10 minut, aby maso do sebe vsáklo všechny chutě. Mezitím si vezmeme rýžový papír a z obou stran jej potřeme teplou vodou, aby změkl. Do změklého papíru vkládáme směs, kterou jsme si připravili a poté závitek srolujeme tak, aby nikde nezůstala díra.
Rozpálíme si pánev s olejem – cca 1,5 cm oleje a závitky smažíme na každé straně zhruba 6 minut dozlatova.
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové