Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na malé kousky, posypeme grilovacím kořením, čínským kořením, mletým kmínem, pokapeme sójovou omáčkou a posypeme solamylem. Dále si nakrájíme nadrobno cibuli, kterou na pánvi na troše oleje osmažíme.
Až cibule zesklovatí, přidáme na pánev kuřecí maso. Počkáme, až se osmaží a poté přidáme dvě kostky čínských nudlí (můžeme klidně použít nudle z klasických čínských polévek). Čínské nudle polijeme asi 2 dcl vody a pánev přikryjeme poklicí.
Necháme asi 5 minut dusit, dokud nudle nezměknou. Dále dochutíme dle potřeby, můžeme přidat zeleninu (kukuřice, hrášek).
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely