Brambory se žampiony Marie Woodhamsové Očištěné žampiony pokrájíme na hrubší kousky. Oloupané na kostky nakrájené brambory pečeme v pekáči na sádle v troubě.… více o Brambory se žampiony Marie Woodhamsové
Rajská polévka Marie Woodhamsové Do kastrolu dáme rajčatovou šťávu (i z konzervy) nebo protlak a zředíme vodou, případně přidáme trochu kečupu. Přidáme… více o Rajská polévka Marie Woodhamsové
Vánoční polévka Marie Woodhamsové Žampiony nakrájíme na kousky a orestujeme asi na polovině másla. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Zalijeme vodou a… více o Vánoční polévka Marie Woodhamsové
Domácí pesto z medvědího česneku 3x jinak: Klasické podle… Medvědí česnek je v posledních letech stále populárnější ingrediencí. A jedním z nejlepších… Celý článek
Jak se vyrovnat se změnou času? Dejte si medvědí česnek, semínka… V neděli 30. března se opět po půl roce mění čas, tentokrát na letní. Tato jarní změna je… Celý článek
Kopřiva dokáže zjara vygruntovat organismus. Vyzkoušejte čisticí… Naše babičky dobře věděly, že mladé jarní kopřivy dokážou vyčistit náš organismus od toxických… Celý článek
Neodolatelné brownies 5x jinak: Křupavé s karamelem, bez mouky i… Dobijte si s příchodem jara baterky přípravou lahodné čokoládové pochoutky zvané brownies.… Celý článek
Kotlety na paprice Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v paprice a mouce, a na oleji se zpěněnou cibulkou opečeme. Zalijeme… více o Kotlety na paprice
Jablkový koláč z kynutého těsta Vypracujeme klasické kynuté těsto, přikryjeme a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Vyválíme… více o Jablkový koláč z kynutého těsta
Maso s čalamádou Plátky z krkovičky osolíme, opepříme, potřene hořčicí. Na takto připravené maso položíme plátek anglické slaniny,… více o Maso s čalamádou
Mozzarella brambory Brambory upečeme ve slupce, po vychladnutí rozkrojíme na půlky a vydlabeme vnitřek. Ten dáme do misky, přidáme na… více o Mozzarella brambory
Alenino kuřecí Ze všech přísad kromě šlehačky si připravíme marinádu, do které dáme kuřecí maso pokrájené na nudličky. Maso má být… více o Alenino kuřecí
Kynuté knedlíky – univerzální těsto Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí.… více o Kynuté knedlíky – univerzální těsto
Brusinková omáčka – Cumberland… Všechny ingredience dobře promícháme a necháme chvíli rozležet. Podáváme k Provensálské paštice z drůbežích jater … více o Brusinková omáčka – Cumberland sauce
Brokolicová polévka – velmi chutná 400 g brokolice (hlavně košťály) dáme vařit do lehce osolené vody. Uvařenou brokolici NECEDÍME, jen ji rozmixujeme.… více o Brokolicová polévka – velmi chutná
Gulášová z mletého Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.Cibuli zasipeme paprikou,gulášovým kořením,novým kořením… více o Gulášová z mletého
Anýzové žaludy Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracovat těsto. Nechat odpočinout v chladu. Po vychlazení z těsta… více o Anýzové žaludy
Pomazánka s pažitkou a jablky V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo. Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu… více o Pomazánka s pažitkou a jablky
Dvoubarevná mramorová bábovka Z bílků ušleháme sníh. Do sněhu přidáme cukr a žloutky a vyšleháme. Přidáme olej a postupně za stálého mixování… více o Dvoubarevná mramorová bábovka