Císařské brambory Marie Woodhamsové

2.92

hodnoceno: 12
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 125
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks bílek
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 4
      ks brambory moučné velké

Postup přípravy receptu

  • Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě.
  • Necháme zchladnout, oloupáme, nastrouháme.
  • Měkké máslo umícháme se žloutky do pěny.
  • Brambory smícháme se solí a zakysanou smetanou.
  • Bílky trochu osolíme, ušleháme do pevného sněhu a vmícháme do hmoty.
  • Kastrol vydatně vymažeme máslem a naplníme hmotou.
  • Posypeme máslovými vločkami a pečeme v troubě při 200 °C dozlatova.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: