Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme a rozšleháme s vodou a vínem. Dobře provaříme. Přidáme sůl, podle chuti cukr, jemně ustrouhanou citrónovou kůru a vylisovanou šťávu. Před podáváním vmícháme ve dvou lžících studené vody rozšlehané žloutky a jemně sekanou petržel.
Omáčku už jen prohřejeme a podáváme k vařeným a pečeným rybám, na zeleninu (vařený květák, pórek, chřest apod.), nebo na vařenou a dušenou drůbež.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem