Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme a rozšleháme s vodou a vínem. Dobře provaříme. Přidáme sůl, podle chuti cukr, jemně ustrouhanou citrónovou kůru a vylisovanou šťávu. Před podáváním vmícháme ve dvou lžících studené vody rozšlehané žloutky a jemně sekanou petržel.
Omáčku už jen prohřejeme a podáváme k vařeným a pečeným rybám, na zeleninu (vařený květák, pórek, chřest apod.), nebo na vařenou a dušenou drůbež.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč