Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme a rozšleháme s vodou a vínem. Dobře provaříme. Přidáme sůl, podle chuti cukr, jemně ustrouhanou citrónovou kůru a vylisovanou šťávu. Před podáváním vmícháme ve dvou lžících studené vody rozšlehané žloutky a jemně sekanou petržel.
Omáčku už jen prohřejeme a podáváme k vařeným a pečeným rybám, na zeleninu (vařený květák, pórek, chřest apod.), nebo na vařenou a dušenou drůbež.
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka