V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte nasekanou čili a potom rýži.
Za stálého míchání rýži smažte 2 až 3 minuty. Jakmile zrnka začínají průsvitnět, zalijte rýži slanou vodou a na minutu přiveďte do varu. Chcete-li žlutou rýži přidejte s vodou kurkumový prášek.
Hrnec přikryjte, snižte přívod tepla a vařte 18 minut, dokud se neabsorbuje veškerá voda. Potom odstraňte kousky skořice a rýži zalijte citrónovou šťávou a pokapejte máslem. Vařte ještě 2 až 3 minuty bez pokličky.
Nakonec každou porci rýže ozdobte dílkem citrónu a snítkou petržele.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík