V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte nasekanou čili a potom rýži.
Za stálého míchání rýži smažte 2 až 3 minuty. Jakmile zrnka začínají průsvitnět, zalijte rýži slanou vodou a na minutu přiveďte do varu. Chcete-li žlutou rýži přidejte s vodou kurkumový prášek.
Hrnec přikryjte, snižte přívod tepla a vařte 18 minut, dokud se neabsorbuje veškerá voda. Potom odstraňte kousky skořice a rýži zalijte citrónovou šťávou a pokapejte máslem. Vařte ještě 2 až 3 minuty bez pokličky.
Nakonec každou porci rýže ozdobte dílkem citrónu a snítkou petržele.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole