Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme. Přidáme změklý tuk, citronovou štávu, vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout nejlépe přes noc. Potom jej rozválíme na pomoučeném válu na plát a vykrajujeme srdíčka. Do jedné poloviny srdíček vykrojíme ješte uprostřed menší srdíčko a upečeme je na plechu dorůžova. Když sušenky vychladnou, polijeme srdíčka s vykrojením citronovou polevou a slepíme marmeládou nebo povidly. Srdíčka necháme několik dní proležet.
Poleva: cukr třeme s citronovou štávou do zhoustnutí asi 10 minut. Pokud by se nám poleva zdála hustá, přidáme štávu a pokud řídká, přidáme cukr.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky