Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme. Přidáme změklý tuk, citronovou štávu, vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout nejlépe přes noc. Potom jej rozválíme na pomoučeném válu na plát a vykrajujeme srdíčka. Do jedné poloviny srdíček vykrojíme ješte uprostřed menší srdíčko a upečeme je na plechu dorůžova. Když sušenky vychladnou, polijeme srdíčka s vykrojením citronovou polevou a slepíme marmeládou nebo povidly. Srdíčka necháme několik dní proležet.
Poleva: cukr třeme s citronovou štávou do zhoustnutí asi 10 minut. Pokud by se nám poleva zdála hustá, přidáme štávu a pokud řídká, přidáme cukr.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort