Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme. Přidáme změklý tuk, citronovou štávu, vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout nejlépe přes noc. Potom jej rozválíme na pomoučeném válu na plát a vykrajujeme srdíčka. Do jedné poloviny srdíček vykrojíme ješte uprostřed menší srdíčko a upečeme je na plechu dorůžova. Když sušenky vychladnou, polijeme srdíčka s vykrojením citronovou polevou a slepíme marmeládou nebo povidly. Srdíčka necháme několik dní proležet.
Poleva: cukr třeme s citronovou štávou do zhoustnutí asi 10 minut. Pokud by se nám poleva zdála hustá, přidáme štávu a pokud řídká, přidáme cukr.
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu