Rybu osolte, opepřete a položte ji do pekáče. Pokapejte ji citronovou šťávou a pekáč zakryjte alobalem. Dejte do trouby na 225 stupňů a pečte asi 20 minut, až je ryba bílá a pevná.
Během pečení připravte omáčku.
Na sporáku šlehejte v kastrolu mouku s mlékem. Jakmile začne vařit, snižte teplotu a nechte za stálého šlehání vařit asi 3 minuty. Do omáčky přidejte máslo, citronovou kůru, citronovou šťávu a nakonec vypečenou šťávu z tresky. Osolte a opepřete.
Omáčkou přelijte rybu v pekáči a ozdobte ji koprem a plátky citronu.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič