Rybu osolte, opepřete a položte ji do pekáče. Pokapejte ji citronovou šťávou a pekáč zakryjte alobalem. Dejte do trouby na 225 stupňů a pečte asi 20 minut, až je ryba bílá a pevná.
Během pečení připravte omáčku.
Na sporáku šlehejte v kastrolu mouku s mlékem. Jakmile začne vařit, snižte teplotu a nechte za stálého šlehání vařit asi 3 minuty. Do omáčky přidejte máslo, citronovou kůru, citronovou šťávu a nakonec vypečenou šťávu z tresky. Osolte a opepřete.
Omáčkou přelijte rybu v pekáči a ozdobte ji koprem a plátky citronu.
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou