Rybu osolte, opepřete a položte ji do pekáče. Pokapejte ji citronovou šťávou a pekáč zakryjte alobalem. Dejte do trouby na 225 stupňů a pečte asi 20 minut, až je ryba bílá a pevná.
Během pečení připravte omáčku.
Na sporáku šlehejte v kastrolu mouku s mlékem. Jakmile začne vařit, snižte teplotu a nechte za stálého šlehání vařit asi 3 minuty. Do omáčky přidejte máslo, citronovou kůru, citronovou šťávu a nakonec vypečenou šťávu z tresky. Osolte a opepřete.
Omáčkou přelijte rybu v pekáči a ozdobte ji koprem a plátky citronu.
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky