Z uvedených ingrediencí zpracujeme drobenku, vymačkáme ji do formy vyložené pečicím papírem a vyrovnáme povrch. Několikrát propíchneme vidličkou a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme do zlatova.
V hrnku nad párou šleháme žloutky s cukrem a máslem, ochutíme kůrou a šťávou z citronů a zahříváme do zhoustnutí. Teplotu trouby snížíme na 150 °C, předpečené těsto pokryjeme krémem, poklademe kolečky nakrájeného citronu a 10 minut pečeme. Necháme pořádně zchladnout, pak krájíme, aby na každé porci bylo jedno citronové kolečko.
Pekla jsem v dortové formě, kolečka malého citronu jsem dala po obvodu a místo čtverců krájela dílky dortové a taky to šlo.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce