Z uvedených ingrediencí zpracujeme drobenku, vymačkáme ji do formy vyložené pečicím papírem a vyrovnáme povrch. Několikrát propíchneme vidličkou a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme do zlatova.
V hrnku nad párou šleháme žloutky s cukrem a máslem, ochutíme kůrou a šťávou z citronů a zahříváme do zhoustnutí. Teplotu trouby snížíme na 150 °C, předpečené těsto pokryjeme krémem, poklademe kolečky nakrájeného citronu a 10 minut pečeme. Necháme pořádně zchladnout, pak krájíme, aby na každé porci bylo jedno citronové kolečko.
Pekla jsem v dortové formě, kolečka malého citronu jsem dala po obvodu a místo čtverců krájela dílky dortové a taky to šlo.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič