Z uvedených ingrediencí zpracujeme drobenku, vymačkáme ji do formy vyložené pečicím papírem a vyrovnáme povrch. Několikrát propíchneme vidličkou a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme do zlatova.
V hrnku nad párou šleháme žloutky s cukrem a máslem, ochutíme kůrou a šťávou z citronů a zahříváme do zhoustnutí. Teplotu trouby snížíme na 150 °C, předpečené těsto pokryjeme krémem, poklademe kolečky nakrájeného citronu a 10 minut pečeme. Necháme pořádně zchladnout, pak krájíme, aby na každé porci bylo jedno citronové kolečko.
Pekla jsem v dortové formě, kolečka malého citronu jsem dala po obvodu a místo čtverců krájela dílky dortové a taky to šlo.
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa