Z uvedených ingrediencí zpracujeme drobenku, vymačkáme ji do formy vyložené pečicím papírem a vyrovnáme povrch. Několikrát propíchneme vidličkou a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme do zlatova.
V hrnku nad párou šleháme žloutky s cukrem a máslem, ochutíme kůrou a šťávou z citronů a zahříváme do zhoustnutí. Teplotu trouby snížíme na 150 °C, předpečené těsto pokryjeme krémem, poklademe kolečky nakrájeného citronu a 10 minut pečeme. Necháme pořádně zchladnout, pak krájíme, aby na každé porci bylo jedno citronové kolečko.
Pekla jsem v dortové formě, kolečka malého citronu jsem dala po obvodu a místo čtverců krájela dílky dortové a taky to šlo.
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.