Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme šťávou vymačkanou z citronu a smíchanou s olejem.
Pokud marináda zbyde, zalijeme jí prsíčka (nejlépe tak, aby byla všechna potopená). Necháme v lednici odležet 1 den, pokud máme možnost, jednou je přeskládáme, aby byly všechny plátky stejnoměrně marinované. Druhý den plátky okapeme a zlehka je obalíme hladkou moukou. V pánvičce rozpálíme sádlo (či olej) a postupně všech 8 kousků zprudka osmahneme. Rozložíme je do pekáčku či remosky, do kterého jsme dali na jemné plátky nakrájenou cibuli. Výpek na pánvi zalijeme zbytkem marinády a případně podlijeme trochou vody a odvaříme. Podlijeme plátky v pekáči (remosce) a dáme na cca 15 minut zapéci.
Mezitím si rozpůlíme hrušky a vykrojíme jadřinec. Pokud má hruška tvrdou slupku, můžeme ji oloupat. Máme-li hrušky kompotované, otevřeme kompot a necháme ovoce okapat. Na zapečené maso rozložíme hrušky vypouklou stranou nahoru a na každou dáme plátek sýra. Pokud máme rádi více šťávy, je poslední šance maso trochu podlít. Dáme ještě krátce zapéci (cca 5–10 minut), aby sýr zezlátl a můžeme servírovat.
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo rýží a okurkem.
Kuře omyjeme a dobře ho osušíme (i zevnitř) papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho nasekáme.…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka