Troubu rozehřejeme na 200 °C. Z másla, cukru, vanilkového cukru a soli našleháme pěnu. Potom po jednom zašleháme celá vejce a šťávu z jednoho citronu. Mouku smícháme s kypřicím práškem a přisypeme do mísy. Vymícháme těsto.
Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj těsto. Dáme do trouby asi na 20 minut. Mezitím vymačkáme šťávu z druhého citronu a smícháme ji s moučkovým cukrem. Touto polevou potřeme ještě horký koláč a necháme vychladnout.
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40×40×4…
více o Čokoládové kostky s polevou
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové