V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem, medem, jogurtem, citronovou kůrou a rozpuštěným máslem.
Tuto směs opatrně spojíme se směsí hladké mouky a vytvoříme hustší těsto (těsto nemíchejte moc dlouho, jinak budete mít muffiny tvrdé). Pokud máme k dispozici papírové košíčky, nejdříve jimi vyplníme muffinové formičky k pečení a teprve pak je plníme doplna těstem. Nemáte-li papírové košíčky, tak vymažte máslem muffinové formičky k pečení a upečte je přímo v nich.
Pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut do zlatavé barvy.
Do upečených muffinů uděláme vidličkou malé dírky, které zakápneme citronovou polevou. Tu jsme si připravili tak, že jsme citronovou šťávu, cukr a vodu nechali na pánvi 2 minuty povařit.
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná