V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem, medem, jogurtem, citronovou kůrou a rozpuštěným máslem.
Tuto směs opatrně spojíme se směsí hladké mouky a vytvoříme hustší těsto (těsto nemíchejte moc dlouho, jinak budete mít muffiny tvrdé). Pokud máme k dispozici papírové košíčky, nejdříve jimi vyplníme muffinové formičky k pečení a teprve pak je plníme doplna těstem. Nemáte-li papírové košíčky, tak vymažte máslem muffinové formičky k pečení a upečte je přímo v nich.
Pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut do zlatavé barvy.
Do upečených muffinů uděláme vidličkou malé dírky, které zakápneme citronovou polevou. Tu jsme si připravili tak, že jsme citronovou šťávu, cukr a vodu nechali na pánvi 2 minuty povařit.
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky