lžíce
citronová kůra
z chemicky neošetřeného citronu
3
ks
sníh z bílku
250
g
cukr krystal
Poleva
1
balení
vanilkový cukr
nebo 1 vanilkový lusk
1
špetka
skořice
200
ml
červené víno
1
lžíce
citronová šťáva
500
g
ostružiny
nebo maliny
100
g
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek. Tento pudink vlijeme do vymazané formy na srnčí hřbet. Do pekáče nalijeme vodu, vložíme pečicí formu s pudinkem a dáme péct. Pečeme při 170 °C cca 30–35 minut.
Poleva: červené víno, cukr, vanilkový cukr nebo vanilkový lusk, skořici a citrónovou šťávu svaříme. Přidáme ovoce.
Touto polevou poléváme moučník, který jsme nakrájeli na jednotlivé porce na talíř.
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto…
více o Banánovo-čokoládová roláda