lžíce
citronová kůra
z chemicky neošetřeného citronu
3
ks
sníh z bílku
250
g
cukr krystal
Poleva
1
balení
vanilkový cukr
nebo 1 vanilkový lusk
1
špetka
skořice
200
ml
červené víno
1
lžíce
citronová šťáva
500
g
ostružiny
nebo maliny
100
g
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek. Tento pudink vlijeme do vymazané formy na srnčí hřbet. Do pekáče nalijeme vodu, vložíme pečicí formu s pudinkem a dáme péct. Pečeme při 170 °C cca 30–35 minut.
Poleva: červené víno, cukr, vanilkový cukr nebo vanilkový lusk, skořici a citrónovou šťávu svaříme. Přidáme ovoce.
Touto polevou poléváme moučník, který jsme nakrájeli na jednotlivé porce na talíř.
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem