lžíce
citronová kůra
z chemicky neošetřeného citronu
3
ks
sníh z bílku
250
g
cukr krystal
Poleva
1
balení
vanilkový cukr
nebo 1 vanilkový lusk
1
špetka
skořice
200
ml
červené víno
1
lžíce
citronová šťáva
500
g
ostružiny
nebo maliny
100
g
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek. Tento pudink vlijeme do vymazané formy na srnčí hřbet. Do pekáče nalijeme vodu, vložíme pečicí formu s pudinkem a dáme péct. Pečeme při 170 °C cca 30–35 minut.
Poleva: červené víno, cukr, vanilkový cukr nebo vanilkový lusk, skořici a citrónovou šťávu svaříme. Přidáme ovoce.
Touto polevou poléváme moučník, který jsme nakrájeli na jednotlivé porce na talíř.
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Do misky si dáme med a tuk a rozehřejeme. Na vál dáme mouku, cukr a ostatní suroviny. Přilejeme med s tukem. Zpracujeme…
více o Vánoční perníčky od Camm
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou