lžíce
citronová kůra
z chemicky neošetřeného citronu
3
ks
sníh z bílku
250
g
cukr krystal
Poleva
1
balení
vanilkový cukr
nebo 1 vanilkový lusk
1
špetka
skořice
200
ml
červené víno
1
lžíce
citronová šťáva
500
g
ostružiny
nebo maliny
100
g
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek. Tento pudink vlijeme do vymazané formy na srnčí hřbet. Do pekáče nalijeme vodu, vložíme pečicí formu s pudinkem a dáme péct. Pečeme při 170 °C cca 30–35 minut.
Poleva: červené víno, cukr, vanilkový cukr nebo vanilkový lusk, skořici a citrónovou šťávu svaříme. Přidáme ovoce.
Touto polevou poléváme moučník, který jsme nakrájeli na jednotlivé porce na talíř.
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky