Cizrna na italský způsob

2.6

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks mrkev
    • olivový olej
    • 1
      lžička petržel
    • 1
      špetka pálivá paprika
    • řapíkatý celer 1 nožka, listy odřežeme
    • 150
      g cizrna

Postup přípravy receptu

  • Cizrnu necháme namočenou 8–12 hodin (do vody můžeme přidat jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v nové vodě uvaříme doměkka (zhruba 120 minut v tlakovém hrnci 35 minut), nesolíme. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, přidáme uvařenou cizrnu a vše vaříme 15–20 minut, dokud nezměkne zelenina. Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí. Můžeme podávat samostatně nebo smíchané s těstovinami.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: