Cizrnu necháme namočenou 8–12 hodin (do vody můžeme přidat jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v nové vodě uvaříme doměkka (zhruba 120 minut v tlakovém hrnci 35 minut), nesolíme. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, přidáme uvařenou cizrnu a vše vaříme 15–20 minut, dokud nezměkne zelenina. Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí. Můžeme podávat samostatně nebo smíchané s těstovinami.
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka