Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše nakrájené nadrobno). Zalijeme vínem, promícháme a necháme odpařit. Poté přidáme cizrnu a zalijeme 100 ml vody (pokud máme vývar z cizrny, tak jej použijeme). Promícháme a necháme dusit asi 10 minut. Pak přidáme tuňáka, ze kterého jsme slili šťávu, pár lístků šalvěje nakrájené nadrobno, promícháme a necháme prohřát 2–3 minuty. Případně dosolíme.
Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu, hotové slijeme a okapané přimícháme k cizrně. Vše promícháme a podáváme. Každou porci můžeme ještě pokapat panenským olivovým olejem.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody