Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše nakrájené nadrobno). Zalijeme vínem, promícháme a necháme odpařit. Poté přidáme cizrnu a zalijeme 100 ml vody (pokud máme vývar z cizrny, tak jej použijeme). Promícháme a necháme dusit asi 10 minut. Pak přidáme tuňáka, ze kterého jsme slili šťávu, pár lístků šalvěje nakrájené nadrobno, promícháme a necháme prohřát 2–3 minuty. Případně dosolíme.
Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu, hotové slijeme a okapané přimícháme k cizrně. Vše promícháme a podáváme. Každou porci můžeme ještě pokapat panenským olivovým olejem.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce