Cizrna s tuňákem a šalvějí

2.71

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      stroužek česnek
    • 100
      ml bílé víno
    • těstoviny
    • 1
      svazek šalvěj čerstvá
    • 80
      g tuňák - ve vlastní šťávě malá konzerva
    • 1
      ks řapíkatý celer 1 řapík bez listu
    • cizrna 1 hrnek již uvařené cizrny
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  • Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše nakrájené nadrobno). Zalijeme vínem, promícháme a necháme odpařit. Poté přidáme cizrnu a zalijeme 100 ml vody (pokud máme vývar z cizrny, tak jej použijeme). Promícháme a necháme dusit asi 10 minut. Pak přidáme tuňáka, ze kterého jsme slili šťávu, pár lístků šalvěje nakrájené nadrobno, promícháme a necháme prohřát 2–3 minuty. Případně dosolíme.
  • Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu, hotové slijeme a okapané přimícháme k cizrně. Vše promícháme a podáváme. Každou porci můžeme ještě pokapat panenským olivovým olejem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: