Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše nakrájené nadrobno). Zalijeme vínem, promícháme a necháme odpařit. Poté přidáme cizrnu a zalijeme 100 ml vody (pokud máme vývar z cizrny, tak jej použijeme). Promícháme a necháme dusit asi 10 minut. Pak přidáme tuňáka, ze kterého jsme slili šťávu, pár lístků šalvěje nakrájené nadrobno, promícháme a necháme prohřát 2–3 minuty. Případně dosolíme.
Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu, hotové slijeme a okapané přimícháme k cizrně. Vše promícháme a podáváme. Každou porci můžeme ještě pokapat panenským olivovým olejem.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Maso nakrájet na plátky a naklepat.Potřít kořením na křidélka rozmýchaným v oleji a dát opect z prudka z obou stran na…
více o Vepřové plátky po čínsku
Maso smíchejte s 100g libovolného sýra dle vaší chuti (zkusila jsem Nivu nahrubo nastrouhanou, bylo to velice dobré), 2…
více o Ruské placičky podle Moniky