Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše nakrájené nadrobno). Zalijeme vínem, promícháme a necháme odpařit. Poté přidáme cizrnu a zalijeme 100 ml vody (pokud máme vývar z cizrny, tak jej použijeme). Promícháme a necháme dusit asi 10 minut. Pak přidáme tuňáka, ze kterého jsme slili šťávu, pár lístků šalvěje nakrájené nadrobno, promícháme a necháme prohřát 2–3 minuty. Případně dosolíme.
Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu, hotové slijeme a okapané přimícháme k cizrně. Vše promícháme a podáváme. Každou porci můžeme ještě pokapat panenským olivovým olejem.
Plátky brambor vaříme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, opékáme 3-4 minuty. Na pánev přidáme…
více o Brambory s mandlemi a roketou
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami