3.14
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme… více o Cizrna s česnekem
Cizrnu necháme namočenou 8–12 hodin (do vody můžeme přidat jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme… více o Cizrna na italský způsob
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše… více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
V masopustním období se dříve konaly různé veselice, zábavy, ale i svatby. Než se však ze… Celý článek
Rozhodli jste se, že budete držet suchý únor, nebo jen hledáte inspiraci na nealko nápoje?… Celý článek
Chcete rozproudit metabolismus, snížit hladinu cukru v krvi a pomoci svému tělu být fit a… Celý článek
Salát Coleslaw, to je spousta šťavnatého zelí, mrkev a majonéza. Hodí se do sendvičů, jako… Celý článek
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů… více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Mouku smícháme s kořením a můžeme přidat špetku pálivé mleté papriky. V této směsi obalíme kuřecí prsa - můžeme je… více o Sýrová prsíčka
Dáme vařit špagety do osolené vody. Mezitím nakrájíme malou cibuli na malé kousky. Stejně nakrájíme šunku (dušenou)… více o Špagety s nivou
Králíka naporcujeme a naložíme asi na 1 den do marinády připravené ze surovin - olej, voda, sůl, kečup, hořčice, pepř,… více o Béřovický králík
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření… více o Utopenci v pivním nálevu
ušlehat máslo s oběma cukry, poté přidat vejce a vanilkový extrakt. v jiné míse smíchat ostatní suché suroviny. … více o Sušenky
Ocet s vodou, pepřem a solí lehce ohřát. Želatinu nechat nabobtnat v troše vody, vlít do lehce zahřátého roztoku z octa… více o Vaječná tlačenka
Oloupanou a umytou mrkev nastrouháme najemno. Lučinu s majonézou rozetřeme a přidáme mrkev. Dochutíme solí, pepřem a… více o Mrkvová pomazánka s majonézou
Do hluboké „skleničky“ rozklepneme 3 celá vejce. Přidáme na kolečka nakrájený banán. Přidáme 19dkg zakysané smetany a… více o Banánové lívance
Máslo a rybu používáme zhruba v množství 100g másla na 150g rybího masa. Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli… více o Máslová pěna s uzenou rybou
Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny. Pak přidáváme mouku a sníh z bílků. Na plech s pečícím papírem tvoříme… více o Piškoty
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova. Cibuli… více o Francouzská cibulačka IV.