Cizrnu namočte do vody, druhý den vodu slijte a luštěninu propláchněte, zalijte horkou vodou a vařte asi 30 minuz.
Na pánvi krátce osmahněte v olivovém oleji cibuli, plátky česneku, poté přidejte nadrobno nakrájenou cuketu a oloupaná a pokrájená rajčata. Vše osolte, okořeňte zelenými bylinkami a po chvilce přidejte zeleninový vývar (namísto zeleninového vývaru lze pokrm doplnit smetanou nebo zastříknout bílým vínem). Přidejte uvařenou cizrnu, hrudku másla a vše nechte několik minut pod pokličkou podusit. Před podáváním vmíchejte do směsi drobně nasekané lístky máty. Servírujte s bylinkovým či sýrovým toastem.
Cizrnu necháme namočenou 8–12 hodin (do vody můžeme přidat jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme…
více o Cizrna na italský způsob
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka