Cizrnu namočte do vody, druhý den vodu slijte a luštěninu propláchněte, zalijte horkou vodou a vařte asi 30 minuz.
Na pánvi krátce osmahněte v olivovém oleji cibuli, plátky česneku, poté přidejte nadrobno nakrájenou cuketu a oloupaná a pokrájená rajčata. Vše osolte, okořeňte zelenými bylinkami a po chvilce přidejte zeleninový vývar (namísto zeleninového vývaru lze pokrm doplnit smetanou nebo zastříknout bílým vínem). Přidejte uvařenou cizrnu, hrudku másla a vše nechte několik minut pod pokličkou podusit. Před podáváním vmíchejte do směsi drobně nasekané lístky máty. Servírujte s bylinkovým či sýrovým toastem.
Cizrnu necháme namočenou 8–12 hodin (do vody můžeme přidat jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme…
více o Cizrna na italský způsob
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí