Cizrnu namočte do vody, druhý den vodu slijte a luštěninu propláchněte, zalijte horkou vodou a vařte asi 30 minuz.
Na pánvi krátce osmahněte v olivovém oleji cibuli, plátky česneku, poté přidejte nadrobno nakrájenou cuketu a oloupaná a pokrájená rajčata. Vše osolte, okořeňte zelenými bylinkami a po chvilce přidejte zeleninový vývar (namísto zeleninového vývaru lze pokrm doplnit smetanou nebo zastříknout bílým vínem). Přidejte uvařenou cizrnu, hrudku másla a vše nechte několik minut pod pokličkou podusit. Před podáváním vmíchejte do směsi drobně nasekané lístky máty. Servírujte s bylinkovým či sýrovým toastem.
Cizrnu necháme namočenou 8–12 hodin (do vody můžeme přidat jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme…
více o Cizrna na italský způsob
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Bílky a cibuli nasekáme nadrobno. Ostatní smícháme,ochutíme a přidáme cibuli s bílky.Namažeme na veku a posypeme třeba…
více o Vaječná pomazánka s hořčicí
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku