Cizrnu namočíme do studené vody na 12 hodin a pak uvaříme (v tlakovém hrnci 20 minut). Přidáme na kousky nakrájený celer, na kostky pokrájené brambory, dolijeme vodou na potřebné množství, osolíme a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
V kastrůlku na troše oleje opražíme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, krátce orestujeme, přidáme papriku, promícháme a zalijeme asi 1 dl vody. Rozvaříme nahladko. Vlijeme do polévky a necháme 5 minut provařit na slabém plamenu.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky